Flokser Kimya, Türkiye’deki ilk teknik deri poliüretan üreticisidir. Flokser Kimya, poliüretan reçineleri teknik deri üretimindeki kaplama (üst yüzey, orta yüzey, yapıştırma), koagülasyon ve lak başta olmak üzere tüm aşamalara uygun şekilde üretmektedir. Poliüretan reçineler kullanıldıkları üretim aşamasına göre birbirinden farklı fiziksel ve kimyasal özellikleri açısından ayrılmaktadır.
Teknik deri üretimde kullanılan poliüretan sistemler genellikle solvent bazlıdır ve en çok kullanılan solvent ise DMF’dir. Ancak DMF, toksik hammadde sını andırmasına girmekte ve insan sağlığına zararlı olduğu bilinmektedir. Zaman içerisinde kullanımı gittikçe kısıtlanan bu solvent zararlı etkileri nedeniyle 19.12.2012 tarihinde REACH SVHC (yüksek önem arz eden maddeler) listesine eklenmiştir. Dolayısıyla kısa bir süre sonra bu solventin kullanımı tamamen ortadan kaldırılacaktır. Flokser Kimya olarak, 2013 yılından itibaren DMF’siz, 2016 yılından itibaren ise biyo bazlı teknik deri poliüretanları üretmekteyiz.

Poliüretan Kaplama (Kuru Proses) Deri
Kaplama (kuru proses), transfer kağıt metodu ile üretim yapılan teknik deri sistemdir. Bu aşama teknik derinin üst yüzey, orta yüzey ve koagüle aşamasından gelen ürünün yapıştırılmasını içeren poliüretan sistemdir.

Koagülasyon (Islak Proses)
Koagülasyon aşamasında, poliüretan reçine polimer için çözücü olmayan bir sistem içerisinde poliüretan reçinenin tekstil üzerinde pıhtılaşmasıyla kesit alanı gözenekli bir yapı elde edilir.

Poliüretan Lak Sistemler
Teknik deriye kolay temizlenebilir, kaygan tuşe, yumuşak tuşe vb. özellikler katmak için lak sistemleri kullanılır. Teknik derinin kullanım yerine göre alifatik ve aromatik lak sistemleri, poliüretan içerikli veya akrilik içerikli olarak mat, yarı mat veya parlak lak olarak sunmaktayız.